Alla inlägg under juli 2008

Av Hilberth Hedning - 7 juli 2008 20:18

Rasstegen

Har du lagt märke till, att vi mitt i den moderna världen har en hel serie skilda raser i mänskligheten. Då talar jag inte om hudfärgen, utan om olikheter som hänger löst utanpå. Först och främst har vi rasen som föds med fracken på och med guld i fickorna. Den rasen behöver inget förstånd. De får från barnsben lära hur de kan utnyttja glittret och få lägre stående att springa deras ärenden. Ras nummer två är de som låter sig köpas av de guldkantade. De låter sig likt hundar dresseras till tjänsteandar och lyder minsta vink, de är lyckliga över att få sola sig i glansen. De föds visserligen nakna, men pyntas tämligen omgående i tjänsteuniform och får lära sig att passa upp frackrasen. Tredje rasen är en underart, vilkens huvudsakliga sysselsättning är att gräva fram guldet som självfallet tillhör frackfolket. Ras nummer fyra är den som föds med en större hjärna och har förmågan att genomskåda spektaklet. Den rasen är tyvärr i numerärt underläge och blir oftast ihågkommen efter sitt frånfälle, då de inte längre kan utgöra ett hot mot den rådande ordningen.

Vilken rastillhörighet Hilberth har får du försöka räkna ut själv.

/Hilberth

Av Hilberth Hedning - 5 juli 2008 20:51

Hilberths syn på tillvaron

Vad som för den moderna människan är ett stort problem, är för herr Hedning en bagatell. Vad är en hedning? Svaret är en fri människa. En fri människa lever som naturen bjuder. En fri människa lever här och nu. En fri och medveten människa vet att livet är just nu och inte i något kommande. Lev livet medan du har det, sedan är det försent. Detta är Hilberths evangelium. Det finns många snyltare som ränner runt benen på dig, det kan vara högt uppsatta potentater av de mest skilda slag som tror sig vara bärare av "rätt och riktigt". I själva verket är de som kalvar på sitt första grönbete. Sätt dessa människor ute i den sanna verkligheten och de skulle tyna bort som en grönsak i en öken. Sanningen är kusligt otäck att höra, men nödvändig att framföra. De stora här i världen vägrar naturligtvis att erkänna detta och kan så göra, så länge de har tjänsteandar som föder dem. De främsta storheterna är som du säkert anar politiker och de, vilka ombesörjer de vertikala transporterna till fablernas förlovade rike. Det är dessa existenser som förmått människor genom alla tider, att begå de mest groteska tänkbara handlingar. Den bästa och nödvändiga försäkringen för mänsklighetens fortsatta existens är kunskap till folket och medvetenhet om det extensiella.

/Med sann sommarhälsning Hilberth










Av Hilberth Hedning - 4 juli 2008 20:35

Lagstiftning med skygglapp

Nog är väl genomdrivandet, för att inte säga forcerandet av FRA-lagen en händelse som ser ut som en tanke. Märk att detta spektakel genomfördes under pågående fotbollsyra. Sport är en företeelse som får vuxna, främst män, att uppföra sig som smågrabbar. Vad kan vara lämpligare att klubba igenom en mindre önskvärd lag, vid ett tillfälle då folk tittar åt ett annat håll. Jag skulle nog vilja påstå, att jag har rätt även denna gång. Det gäller ju att avleda uppmärksamheten om en kupp skall bli framgångsrik.

Är det något de flesta politiker är bra på, så är det att få det osmakliga att se ut som gräddtårta. Låt mig här komma med ett tänkbart framtidsscenario; I takt med att alternativa drivmedel vinner terräng, kommer oljeproducenter och därmed politiska ekonomiska intressen att få stora skälvan. Jag menar, att vi får vänta oss att politiker kommer att stå upp för att växthuseffekten inte är fullt så förödande som det påståtts. Oljepumpar kommer att gå på högvarv med sjunkande drivmedelspriser som följd. Men isavsmältningen då? Lugn, bara lugn: Isbjörnarna visar sig vara klurigare än forskare och politiker. De där "nallarna" har överlevt ner än en isavsmältning.

/Hilberth


Av Hilberth Hedning - 3 juli 2008 23:38

En dag med Hilberth

 Idag var jag ute på en sjö någonstans i Sverige. Det finns faktiskt något kvar av gamla, i det närmaste orörda områden, åtminstone under vattnet. Jag hade en jämnårig bekant med mig, en som för sin överlevnads skull, varit tvungen att deltaga i den allmänna kråkdansen. Vad vi upplevde var något så främmande från det tillrättalagda samhället, som skillnaden mellan en siffernörd på finansdepartementet och en fäbodsjäntas söndag. Abborrarna var på hugget, vi fick mer av den varan, än ens Tore Skogmans storfiskare kunde skryta om. Vi hade besök av en kompis, en väldigt grann sådan, en "Räbba", d-v-s en rävhona med tre småttingar. Jag kan berätta. att hon nog var den nöjdaste räven norr om dalälven. Vi hade nämligen fått en gädda på en av ståndkrokarna, en riktig bamse (c:a 6-7kg). Den fisken fick rävmamman som lunch denna soliga eftermiddag. Hon belönade oss med en uppvisning i varutransport, modell vildmark, åtföljd av sina tre hjälpredor som drog åt var sitt håll. Det känns bra att kunna berätta om att det ännu finns normala varelser på vår planet.

Hälsningar Hilberth

Ovido - Quiz & Flashcards