Alla inlägg under augusti 2008

Av Hilberth Hedning - 19 augusti 2008 07:42

Vartåt lutar det?

Mellan varven blir jag närmast förtvivlad då jag ser hur nänniskor beter sig. Hela tiden framkomer med all önskvärd tydlighet, att mänskligheten är hemsökt av en hjärnåkomma, mera känd som religion. Det är raka motsatsen till de vanliga sjukdomarna. Där utbildar vi läkare för att bekämpa dessa, men vad sjukdomen religion beträffar utbildar vi predikanter och prästerskap för bevarande och vidareutveckling av vidskepelse och skapande av nya hjärnspöken. Vi fick idag i media höra att Shiamuslimer har en alldeles egen Jesus. Han heter Al-Mahdin och sägs vara en pojke som försvann på 700-talet och väntas återkomma till jorden för att skapa rättvisa. Någonstans där nere i kamelfösardistriktet hade samlats ett gäng Al-Mahdindyrkare, när två kvinnor med bombbälte och huvudet i sedvanligt paket dök upp och skickade 24 av de bedjande dyrkarna till, får man förmoda, ett varmare ställe.

Detta bäste bloggläsare är människor av idag. Åt vilket håll är mänskligheten på väg?

/Hilberth Hedning

Av Hilberth Hedning - 17 augusti 2008 16:05

Använd huvudet

I DN 12 augusti 2008 läser vi: D-vitaminbrist ökar risken att dö i förtid. Ja, det är måhända på det viset, men jag finner det högst märkligt att vi inte uppmärksammar de verkliga farorna och riskerna att dö i förtid. Ta för ett ögonblick och syna de stora pojkarnas, lindrigt uttryckt, vettlösa ageranden och regerande. Jag anser att risken att dö i förtid är i allt överskuggande grad den, att vi sätter tillit till de kritstrecksrandiga drakar som styr mänskligheten. Några exempel: I USA måste den som önskar bli president säga sig tro, jag t.o.m veta att det sitter någon ovan där och hotar med harmageddonscenario om folket inte lyder och lever efter fundamentalismens regler. Betänk att dessa män sitter med nyckeln till domedagsbomben, vilket är betydligt värre än D-vitaminbrist. Å andra sidan har vi de koranstyrda, som går den gode gudens ärenden och levererar död och elände, skrikande ut dödsdomar över oskyldiga.

Jag har inget annat råd att ge än att du borde tänka själv,men om du ändå ser D-vitaminbrist som det stora hotet mot en normal livslängd och lägger dig i solen för att fylla på förråden av D-vitamin, varför måste du då skydda dig med solskyddsfaktor 4? Personligen drar jag mig undan då jag vädrar religion och politik. Medn solen då? Jo, den upprätthåller livet på jorden.

/Hilberth

Av Hilberth Hedning - 16 augusti 2008 08:43

Så trodde man - Så tror man


Ett par paddögon

En stump ormskinn

2st korslagda nyckelben

En torsdagsnatt bakom kyrkan vid fullmåne

Åkallan av ärkeängeln Gabriel eller annat

lämpligt himlafoster


Detta recept var verksamt mot cancer. Idag nöjer sig kristenheten med att åkalla ett 2000-årigt LIK, då de har upptäckt att verkan i båda fallen är LIK-värdig.

/Hilberth


Av Hilberth Hedning - 16 augusti 2008 00:58

Dårskapens utsäde

Troende existenser är sannerligen en märklig skara. Tron tycks indelas likt graderingen på en termometer. Från 0 till några streck uppåt på skalan har vi den lömska klockartron som likt ogräsfrö kan ligga slumrande i åratal, för att vid yttre påverkan blomma upp och kväva allt i sin väg. Det är med stor förvåning jag åser klockarfolkets strävan att vårda utsädet. Idag ser vi välregisserade program på TV om mannen som talar med andar och fjolliga fruntimmer som öppnar respektive stänger andebutiken med att sätta på sig en kepa. På detta makabra, rent ut sagt idiotmässiga sätt, ingjuter de i godtrogna tittare föreställningen och möjligheten till en existens sedan naturen dragit ur sladden. På detta sätt har de uppfyllt kraven för psalmtexten: Bereden väg för Herran. Detta är självfallet en för ändamålet lämplig uppvärmning inför Helvetespredikantens framträdande. Nu kan fröet gro och dårskapens vegetationselement kväver allt vad förnuft heter. Du som tvivlar på mina slutsatser kan lämpligen studera mentaliteten i USA; Där accepteras ingen i politiska sammanhang om densamme inte säger sig vara övertygad om en skapares existens.

Ovan skrivna skulle i USA leda till total utfrysning, åtminstone i ledande politiska kretsar.

/Hilberth Hedning


Av Hilberth Hedning - 11 augusti 2008 20:53

Den dumme svensken

Det är direkt förvånande hur lättlurade folk i allmänhet är. De gick på ett påstående så uppenbart orimligt, att var och en med minsta tänkbara erfarenhet av maktmäns beräknande och planläggande skulle insett, att i moroten satt bomben som skulle haverera tryggheten. Hur såg då moroten ut och vem bjöd på den? Ja, det vet ju alla idag. Högern med sin nya rock "Moderaterna" tog på sig ytterligare en förklädnad " det nya arbetarpartiet". Idag står den kranka blekheten där och flinar, ett hånfullt överlägset arrogant maktstycke, njutande segerns sötma. Den garanterade trygghet en svensk medborgare hade för senast två år sedan, är idag ett förbleknat minne. En arbetslös får skylla sig själv, samhället fråntar sig sitt ansvar, socialbidragen skenar, gamla, arbetslösa och barn får betala priset. Fattigdomen sprider sig som mögel i vårt land som ett resultat av detta. En eventuell hjälp får de drabbade först sedan de sålt bilen och flyttat till en liten holk mer anpassad till lågstatus, busskortet kan de glömma, de får gå till vårdcentral och fattigvården.

Jag mötte en man på stan, han sa att han var moderat och stolt över detta. Mest stolt över en regering med hårda nypor. Övermänniskoattityden lyste och inte inte en skugga av självkritik, enbart "här står jag".

/Hilberth

Av Hilberth Hedning - 11 augusti 2008 20:20

Hilberths tankesmedja

Av Hilberth Hedning - 10 augusti 2008 15:13

Inte bara ståplats

Hur skulle befolkningen i södra änden av Sverige reagera om de vaknade en morgon och upptäckte att de bodde på en obetydlig holme i skvalpet från Kattegatt? Det är ju vad som skulle bli verklighet om norra Sverige sjönk i havets djup. Jag undrar bara, om de där storheterna i Stockholm skulle märka vad de gått miste om? Vi här i norr får ju dagligen veta att vi är till besvär, trots att det är den norra delen av landet som levererar såväl den miljövänliga energin som i det närmaste allt beträffande industrimineral och malm. Skogsråvaran är 2/3-delar av Sveriges behov, därtill kommer hundratals exempel på andra för samhället viktiga produkter. Lika fördömt så har vi idag en regering som försöker sätta storstadsprägel på den svenska landsbygden. Det i särklass mest häpnadsväckande är att vi har en vice statsminister, tillika näringsminister som härstammar från det föraktade Norrland. Det är ju förunderligt vad ett polerat skrivbord med tillhörande städhjälp kan förvandla en norrlandsjänta. En sak borde ju högheterna ändå kunna erkänna: Sverige är faktiskt det tredje största landet inom EU vad arealen beträffar och av detta utgör Norrland 3/4-delar. Likväl står våra politiker och beklagar sig över att Sverige är ett litet land. Vi ska bannemig vara glada att vi har utrymme och inte bara ståplats.

/Hilberth

Av Hilberth Hedning - 6 augusti 2008 09:37

Den korkade människan

Varför tror du att vi människor alltid dras med problem? Jo, därför att människan i själva verket är ett missfoster. Det är inte något fel på konstruktionen, men vi har ett huvud också, i vilket det ofta sitter en själslig cancer, vilken viskar "du är skapelsens krona", du äger rätten att råda över jordens allt och alla, och säkerligen  inom en snar framtid  hela universum. Ytterst få av oss blir vuxna, de flesta har lillpojken i sig hela livet, ni vet det där behovet att vara störst och ledaren i alla lägen. Det finns många sätt att utmärka sig på bl.a genom tävlingar; hoppa högt och långt och bli stjärnor. Så kan man bli hjältar också genom att ge sig ut i områden där till och med räven begriper att det är olämpligt att vistas. K2 är ett lysande exempel, där kan du bli dubbelhjälte då du kan stöta på en och annan dum dj-l att rädda. Det går att bli änu dummare också, nämligen att bli general med tillgång till den stora hammaren och dummast av dem alla; Politiker med makt att röra om i grytan och då gärna med en och annan kaplan eller biskop som medhjälpare. Du förstår, folket vill så gärna Tro.

/Hilberth Hedning

Ovido - Quiz & Flashcards