Alla inlägg den 14 september 2008

Av Hilberth Hedning - 14 september 2008 21:36

Tyckare och troende

Kanske sitter det någon bloggläsare och undrar vad mina betraktelser syftar på och till. Du har säkert själv någon gång frågat dig vad i h-vete våra uppstyltade potentater sysslar med? Det är det jag gör, bara med den skillnaden att jag försöker få folket att inse att de både kan och måste tänka själva. Idag sitter mer eller mindre begåvade och rör till en meny som de tror sig ska få folkets gillande. Därefter ska vi fjanta iväg som ett gäng "pellejönsar" och utse någon att föra vår talan. Jag efterlyser SANN DEMOKRATI och inte det som nu råder, ett val mellan de, vilka mäktar prestera de mest saliggörande löftena.

Det som retar mig allra mest är, när en politiker brer på om att de satsar en eller flera miljarder på projekt som vi aldrig frågat om. Förresten "Vi satsar", vilka Vi? Såvitt jag vet så är det folkets pengar som de sparkar ut i en för dom önskvärd riktning. Göra av med pengar kan vi själva och säkerligen med förnuft, bara vi får chansen. Hur skall detta uppnås? Ett råd till politiker är: Hör efter vad folk vill och behöver. Skaffa er kunskap om verkligheten, innan ni sätter er vid rodret och inte som nu, att i efterhand springa runt som lämlar och spana in vad som finns bakom staketet.

/Hilberth

Av Hilberth Hedning - 14 september 2008 08:54

I huvudet på en troende

En gravid kvinna i USA fick beskedet att hon inte kunde föda sitt barn vaginalt, läkaren upplyste henne om att det kommer att bli kejsarsnitt. Kvinnan vägrar ett operativt ingrepp med hänvisning till bibelns påbud: Med smärta skall kvinnan föda. Hellre dör hon, än att bryta mot en påstådd

Guds påbud. Likartad galenskap finner vi även hos Jehovas Vittnen. De kan med gott samvete se sitt eget barn dö, hellre än tillåta blodtransfussion. Vad hjälper det med vetenskapliga landvinningar, när vi låter religionens tvångströja härja fritt med ovan nämnda exempel som följd.

/Hilberth


Ovido - Quiz & Flashcards