Alla inlägg den 11 maj 2009

Av Hilberth Hedning - 11 maj 2009 21:15

Ateisten

Varför ateist? Jo, just därför: Se dig omkring, tänk till, spåren efter Abrahams Gud förskräcker. Man kan inte annat än förundras över människans gränslösa godtrogenhet. Den med minsta tänkbara förstånd borde utan större ansträngning inse vilken djävla skitstövel deras Gud är. Jag är dessbättre inte ensam i min övertygelse. Den beläste Thomas Jefferson var av samma uppfattning och beskrev Moses Gud som en varelse med en förfärande läggning - Grym, hämdlysten, nyckfull och orättfärdig.

Jag passar på att instämma med Richard Dawkins (författare av boken Illusionen om Gud) i följande: Gud är en obehaglig figur; Stolt avundsjuk, småsint, orättvis, hårdhjärtat maktväsen, hämdlysten, blodtörstig, etnisk rensare, kvinnohatare, homofob, rasist, barnamördare, folkmördare, sonmördare, sjukdomsspridare, storhetsvansinnig, sadomasoschistisk översittare som nyckfullt och illasinnat slår runt åt alla håll utan åtskillnad. I en jämförelse framstår Adolf Hitler närmast som en korgosse. Tänk på detta när du i din inbillade nöd vänder dig till ovan nämde. Sanningen bakom präster och predikares utsagor är helt igenom ett skamlöst lurendrejeri.

Men tyvärr, ännu torde det dröja innan den grå massan kommer till insikt. Det trösterika är dock, att framtiden ligger därframme.

/Hilberth

Ovido - Quiz & Flashcards