Alla inlägg den 13 maj 2009

Av Hilberth Hedning - 13 maj 2009 07:52

Ostkrokshjärnor

Det frågas, till och från, efter nytänkande, att skapa något nytt och annorlunda. Åtminstone i de politiska leden råder ingen brist på nytänkande. Det dyker dagligen upp "tänkerier" som kan få den mest garvade att omslutas av ståpäls. Mitt förslag är att folk,  i största allmänhet, börjar använda sitt eget huvud och inte lita till tankefoster från självutnämnda profitörer. Har vi alla blivit spritt språngande galna? Se bara nu då vi ska rösta in ytterligare "semesterresenärer", ett slags högavlönade veckopendlare mellan Sverige h tvenne semesterorter på kontinenten.

Alltså: Tala om spånhuvuden; Har svenska folket något under svålen som mer liknar en påse ostkrokar än en hjärna? Måste det hela tiden vara någon därute som ska fatta dina beslut? Märker då folk, att överkuckun av skilda digniteter eftersträvar ett tillstånd av folket till total handlingsförlamning?

På tal om påverkan intill tankedöd; Ett radioprogram i SR, där folk får fråga vad de vill. Jag hörde en kvinna fråga: Har det fattats något beslut om vad man ska göra med alla uttjänta flaggor? Det är ett litet exempel på "ostkrokshjärna". Såna blir vi alla till slut, om vi inte tar på oss tänkarkepan.

/Hilberth

Ovido - Quiz & Flashcards