Alla inlägg under september 2008

Av Hilberth Hedning - 16 september 2008 09:07

Jämmerligt resonemang åhört 2008

Jag råkade bli åhörande vittne till ett resonemang mellan två Jehovas Vittnen - "Jämmerligen va jämerligt". I DN Fredag 12 september 2008 läser vi: Kosmisk stråle skjöts mot jorden. Strålen i fråga kom från stjärnan GRB-080319 i stjärnbilden Björnvaktaren. Händelsen ägde rum i år, mars 2008. Orsaken till strålen ifråga var en exploderande stjärna (Supernova) på ett avstånd av 7,5 miljarder ljusår från Jorden, d.v.s detta hände 3,5 miljarder år före Jordens tillkomst. Varför anser jag då de två vittnenas resonemang vara jämmerligt? Jo, de säger sig veta, de stirrar sig blinda i den i särklass mest ovetenskapliga skrift som människan skapat, nämligen Bibeln. Där står att läsa: I de yttersta tiderna skall tecken ses i skyn, stjärnor skall ramla ner på jorden o.s.v

Det roliga i det här fallet är, att det här tecknet gick av stapeln för 7,5 miljarder sedan och långt innan jorden ens var påtänkt och än mindre Jehovas Vittnen.

/Hilberth (Geolog och Amatörastronom)

Av Hilberth Hedning - 14 september 2008 21:36

Tyckare och troende

Kanske sitter det någon bloggläsare och undrar vad mina betraktelser syftar på och till. Du har säkert själv någon gång frågat dig vad i h-vete våra uppstyltade potentater sysslar med? Det är det jag gör, bara med den skillnaden att jag försöker få folket att inse att de både kan och måste tänka själva. Idag sitter mer eller mindre begåvade och rör till en meny som de tror sig ska få folkets gillande. Därefter ska vi fjanta iväg som ett gäng "pellejönsar" och utse någon att föra vår talan. Jag efterlyser SANN DEMOKRATI och inte det som nu råder, ett val mellan de, vilka mäktar prestera de mest saliggörande löftena.

Det som retar mig allra mest är, när en politiker brer på om att de satsar en eller flera miljarder på projekt som vi aldrig frågat om. Förresten "Vi satsar", vilka Vi? Såvitt jag vet så är det folkets pengar som de sparkar ut i en för dom önskvärd riktning. Göra av med pengar kan vi själva och säkerligen med förnuft, bara vi får chansen. Hur skall detta uppnås? Ett råd till politiker är: Hör efter vad folk vill och behöver. Skaffa er kunskap om verkligheten, innan ni sätter er vid rodret och inte som nu, att i efterhand springa runt som lämlar och spana in vad som finns bakom staketet.

/Hilberth

Av Hilberth Hedning - 14 september 2008 08:54

I huvudet på en troende

En gravid kvinna i USA fick beskedet att hon inte kunde föda sitt barn vaginalt, läkaren upplyste henne om att det kommer att bli kejsarsnitt. Kvinnan vägrar ett operativt ingrepp med hänvisning till bibelns påbud: Med smärta skall kvinnan föda. Hellre dör hon, än att bryta mot en påstådd

Guds påbud. Likartad galenskap finner vi även hos Jehovas Vittnen. De kan med gott samvete se sitt eget barn dö, hellre än tillåta blodtransfussion. Vad hjälper det med vetenskapliga landvinningar, när vi låter religionens tvångströja härja fritt med ovan nämnda exempel som följd.

/Hilberth


Av Hilberth Hedning - 13 september 2008 23:28

Dubbel njutning

Har du hört talas om Hilberths gröna? Jo, du förstår att det är en speciell form av snus. Det roliga med denna produkt är att den ger en dubbel njutning. Dels kan man fortleva med den syndiga belastningen av snuset som sådant, men det bästa av allt är, att man kan snuva finansministrar, vice statsministrar och själva hövdingen på snyltpengen. Du förstår, jag har bara en stor önskan: Människor av ovan nämnda slag, bevisligen i avsaknad av förmåga att åstadkomma egen bärgning inlindad i tanken att placera dom på en öde ö så långt från verkligheten som möjligt och därefter få beskåda deras initiativkraft och förmåga att med egna krafter åstadkomma livets nödtorft.

Det vore grejer det!

/Hilberth

Av Hilberth Hedning - 12 september 2008 09:24

Va f-n är en människa?

Det finns tillfälln där jag på fullt allvar ifrågasätter människans övertygelse om sin rätt att bete sig som världens herrar. Många har väl sett TV-programmet Discovery och de där hjältarna som fiskar krabbor i norra ishavet. Jag trodde faktiskt inte mina öron, när jag åhör en präst som står och välsignar båtar, krabbtinor och besättning på båtarna. Prästen uttrycker sig ungefär så här: Herre, stilla stormarna som din son gjorde på Genesarets sjö. Va f-n är människan för ett dj-vla släkte? Man kan ju bara skratta åt eländet!

/Hilberth

Av Hilberth Hedning - 10 september 2008 00:33

Var på din vakt!

Föreställningar är farliga, det upplever vi dagligen. De som inbillar sig att vidskepelse tillhör det förgågna har all anledning att kasta en blick över axeln. Det smyger dagligen sinnesförvirrade existenser omkring i föreställningens tjänst, detta kallas missionerande. Budskapet är detsamma nu som då: "Saliga äro de som äro fattiga i anden - ty dem hör himmelriket till". Citat efter den store frälsaren: " Dum och salig - ett kristet ideal". Med trogna förkorkade oavlönade budbärare är denna förnuftsvidriga hantering en synnerligen god affär för dem, vilket moral är ett okänt begrepp.

Jag vill härmed exemplifiera tillvägagångssättet. Ovan nämnda budbärare fungerar i båda riktningarna. Likt jakthundar spårar de bytet som kan vara en äldre människa med god ekonomi och lämpligt stor själanöd. Budet går vidare till huvudkontoret. En specialist på övertalning och himlaspektakel tillkallas och så händer det att de arvsberättigade står där med lång näsa, samtidigt som frälsarfolket blir ett snäpp rikare. Detta är bara ett exempel. Andra mer spektakulära exempel finns, som exorcism och stulet förstånd.

/Hilberth Hedning

Av Hilberth Hedning - 8 september 2008 23:57

Enfald och vidskepelse

Såg ni eller hörde ni detta?

I Västerbotten-Kuriren läser vi: En nyfödd flicka fick slutsiffrorna 666 i sitt personnummer. Föräldrarna, lätt bibelsprängda, protesterade och hävdade, att deras dotter inte är något ondskefullt vilddjur. Det är enligt uppenbarelseboken i bibeln dessa siffror 666 som är vilddjurets tal.

Det är ju alldeles för bedrövligt, att vidskepelsen fortfarande i året 2008 lever, bland D-N-A och rymdresor. Jag, Hilberth Hedning, ser allt tydligare behovet av upplysning och nytänkande.

/Hilberth

Av Hilberth Hedning - 7 september 2008 10:32

Den stora drömmen

Jag såg just ett inslag i Rapport om det stora landet i väster, där alla går omkring med den stora drömmen. Rik, Lycklig och Vacker. Några ser i alla fall ut att ha tagir för sig, dock ser de i mina ögon inte särskilt vackra ut. De är faktiskt enbart jobbiga att beskåda, då det är med förenat med viss ansträngning att avgöra om de ligger ned eller står upp, så särskilt rika verkar de inte heller vara, åtminstone de som är i avsaknad av hängfläsket. Pantbanksinnehavare "over there", lär väl med tiden kunna rulla sig i såväl guld som glitter. Lång köer av gruppen " Tom peng pung", står i rader vid pantlånediskar i hopp om några dollar för sina statusprylar för att kunna göra inköp av blöjor till sina ännu krypande arvtagare. Själv får jag, som den hedning jag är, vara nöjd med mitt primitiva leverne, med hemodlad mandelpotatis och efterrätten får bli en präktig hemtillverkad "prilla"  av märket Bonntobak.

/Hilberth


Ovido - Quiz & Flashcards