Alla inlägg under december 2008

Av Hilberth Hedning - 19 december 2008 00:50

Att undra över...

Har du funderat över möjligheten att förlänga din tillvaro här på jorden? Naturligtvis har du hört talas om detta. Vi har kyrkor och allehanda bedrägerianordningar som under månghundraårig indoktrinering fått härja fritt. Förvånansvärt nog har merparten av mänskligheten tagit till sig dessa fabler som en del av verkligheten.

De flesta människor tillskriver sig själv epitetet realister. Jag ställer därför frågan; Hur realistiskt tror du det är, att du ska leva sen du dött? Inte nog med det, du ska leva i all evighet. Det är nu det förvånansvärda inträffar; Vi vet, att om vetenskapen, särskilt medicinvetenskap, ges tillfälle att arbeta vidare, utan att bli påhoppade av religiösa besservissrar och bakåtsträvare, så kan det som religiositeten flummat om bli verklighet, utan bönemöten och klockors klang. Det är nu dessa mörka män i vita kragar kramande sin bibel går lös på förnuftiga framåtsträvande människor, hotande med ett korslagt trästycke för att i akt och mening hålla människan kvar i vidskepelse och okunnighet.

Idag ligger det inom vetenskapens ram, att framställa och byta ut ett utslitet hjärta tack vare stamcellsforskning. Även andra organ framställs med stor framgång. Det är då svartrockarna sticker ut det religiösa trynet och beskyller vetenskapen för att leka Gud.

Därför, låt kyrkorna stå mörklagda som minnesmärken över vidskepelsens tidevarv.

/Hilberth

Av Hilberth Hedning - 17 december 2008 05:51

En vanlig människa

Idag hade jag besök av en alldeles normal människa, en sån där som uppskattar "hjältar" som sparkar in en boll mellan 2 stolpar, eller likt dinosaurier i brunsttid, bryter ned varandra och får guldmedalj. Jag talar naturligtvis om människor, där intelligensen hänger nedan axlarna.

På mitt initiativ kom vi att tala om nobelpristagare och nobelfesten. Min besökare lät mig förstå, att "vanliga" människor varken är intresserade eller har någon nytta av forskningen. Vår dialog kom till slut in på julfirande, helighållande av gudsmän, nattvarden m.m När jag kallade nattvarden för dess rätta inneboende, synbara vidskepelse, var han nära total hjärtkollaps. Han ville ha en förklaring till mitt ställningstagande. Svaret blev enkelt, då jag kunde begagna frälsarpojkens egna ord; Vinet är mitt blod och brödet min lekamen, en sorts själslig kannibalism.

Denna vämjeliga anrättning, som kristenheten tillskriver stort värde och vilken banar väg, utgörande raka spåret till paradiset, ställer mig undrande;

Var på skalan ska man intellektuellt placera dessa människor, som dessutom har rösträtt?

/Hilberth 

Av Hilberth Hedning - 16 december 2008 07:34

Rättssamhället

Har du sett på fan!Jag syftar naturligtvis på herr Kvast & Co gällande Tomas Quick- Jag anser följande fråga vara befogad; Vem är det egentligen som är kriminell? Nog anser då jag, att det börjar vara dags att bruka kvasten i rättvisans korridorer. Den åsyftade "cirkusen" är ett talande exempel, vilket belyser korruption, nepotism och allt annat djävulskap som gömmer sig i de kritstrecksrandiga kostymerna. Det finns all anledning för oss, som tillnärmelsevis har en smula anständigt tänkande i behåll, att börja reagera. Tänk hemska tanke, att någon karriärhungrig rättvisans tjänare väljer någon av oss som offer för sitt klättrande på karriärens stege. Den dagen har du föga att sätta emot, då när flockinstinkten svetsar samman jaktdriften till en homogen dräparmaskin. När målet så småningom är nått, när svart blivit vitt, när den nya fjädern sitter i önskeläge, jublar enfaldens självutnämnda hejaklack över rättssamhällets förträfflighet.

/Hilberth

Av Hilberth Hedning - 15 december 2008 08:34

Friskolor och Djävulskap

Där sitter de; De förtroendevalda, som i Sverige gick i allians med sekter och allehanda himlaskådare och aningslöst flirtar med förnuftets dögrävare. Det kan väl näpperligen klassas som anpassat till vår tid, mitt bland DNA och rymdresor? Inte att undra på, att de satsar på kristna och därmed besläktade föreställningsfilosofier, då de därmed kan rekrytera utsädet till fortsatt vidskepelse. Naturligtvis är det en genväg till lättja och tankebefrielse, att vara omhändertgen eller åtminstone tror sig vara. Hela denna litania kallas friskolor, där spaning efter öppningar till himmelriket står främst på dagordningen. Detta förnekas och det tror "fan" det, då ingen kan närvara för kontroll. Förresten så är ju detta inget nytt precis. Då jag gick i skolan, så var psalmverser främst på tapeten och tron på jungfrufödsel och att den där "frälsaren" kutade på vattnet. Gud är allvetande och fullkomlig påstår det här folket. Hur kommer det sig då, att vi människor fått ögon som vida överträffas av bläckfiskens?

Är detta en form av besynnerlig humor eller ren elakhet? Nej, den där Guden är nog fan så obefintlig, förutom i huvudet på de troende.

/Hilberth


Av Hilberth Hedning - 12 december 2008 23:49

Hilberth spekulerar

Den kollektiva paranojan griper omkring sig. Växthuseffekt är ett populärt ämne och en synnerligen lyckosam och inkomstbringande skattekälla. Folk i största allmänhet har inte mycket att sätta emot, de har bara att betala och försöka känna sig delaktiga i operation Rädda Världen. Men mitt i allt elände kan ju halva jordens befolkning känna sig lyckligt lottade, nämligen kvinnorna. Hade detta med uppvärmning kommit på tal under 1600-talet, skulle kvinnor legat illa till, ty på den tiden var det mesta häxornas fel. Idag har det blivit på modet att skövla växande grödor i en fåfäng förhoppning att balansen skall bibehållas, men tyvärr så kommer vi att få erfara, att "häxorna" istället svälter ihjäl.

Att klimatförändringar kan ha en annan grund än växthusgaser bryr man sig föga om. Sanningen är ju faktiskt den, att solen är betydligt varmare nu än för några tusen år sedan. För övrigt så är de naturliga fluktuationerna vanligare än vi vill erkänna. Jag menar inte att vi ska smutsa ner den enda värld vi har, men vi är faktiskt intelligenta nog att hitta lösningar, utan att lägga ytterligare stenar på våra bördor. En lösning är att tygla fusionskraften. Om vi förbrukar blott 1 millimeter av havens vattennivå, så skulle vi ha energi för si sådär 300 miljoner år.

Satsa pengar på denna forskning i stället för att plåga varandra. Kortsiktiga lösningar glädjer bara dom som vill ha utdelning i morgon.

/Hilberth

Av Hilberth Hedning - 10 december 2008 00:51

Tro

Hur kommer det sig, att mäniskor, oavsett var de hör hemma, vilken färg de har på skinnet, eller hur mycket de har i plånboken, är likgiltiga inför hotet som äter folk inifrån? Det är fråga om en märklig sjukdom som ofta får folk att känna sig välmående, ungefär som vid intag av "uppåtpiller". De får ofta för sig att de är uppkopplade på nån sorts het linje i vertikalled, där den store ledaren sitter i andra änden. Vi tror, säger det här folket och det är faktiskt det enda som är sant i hela förkunnelsen. De tror men har inga faktualiteter att komma med. Sanningen räds de värre än pesten och skulle någon påpeka att de har kört fast i dyngan, tar det detta som en förolämpning. Vetenskap säger de sig inte tro på. Märker du vari sjukdomen består? TRO är svaret. Jag försker så gott jag kan, att lyfta fram förnuft och den fantastiska verklighet vi lever i, tillika alla fantastiska möjligheter människan har, men tyvärr så står enfald och vidskepelse som en blodig trekant i vägen. Några anser att om tillvaron är som vetenskapen påstår, så finns inget annat att göra än att lägga sig ner och ge upp. En annan variant är den verkligt ruskiga: De spänner på sig ett bälte, ett mordvapen och dödar de orena inklusive sig själva, får lön av den store där ovan (27 jungfrur var det visst), tala om galenskap!

/Hilberth

Av Hilberth Hedning - 7 december 2008 00:00

Allahs tjänstefolk

Vad tycker du? Ska vi sitta med armarna i kors och tillåta böneberoende förnuftskrymplingar erövra världen? Är det förnuftigt att bygga vår framtid på tro? Vi har ju ett purfärskt exempel i Indien, där Allahs handgångna går bärsärkargång och i nästa andetag knästående kör sitt av religion förgiftade kranium ner i dyngan och tackar sin Herre för uppdraget. Mullor och allehanda försvarare av den världsomspännande sjukdomen i alla läger, står upp och gapar om att detta inte har något med religion att göra. Dj:vla lögnare! Religioner, alla kategorier, har ett förflutet som får både Hitler och Stalin att framstå som söndagsskolelärare.

Jag tar här ett exempel: En väpnad islamistisk grupp från Kaukasus säger; Avrättningen av Allah:s fiende utfördes av Kaitab al-Koul. Här var det borgmästaren i staden Vladikavkaz i Georgien som stod i vägen för Allah. Mäsnkligheten borde rimligen vara mogen för en gnutta förnuft och börja städa undan religion och vidskepelse.

/Hilberth

Av Hilberth Hedning - 5 december 2008 22:08

Halal-TV

Ja, så var det Halal-TV. Tre flickor drar omkring i bästa Islamist-stil, inte vet jag vad de är ute efter, men nog verkar de må dåligt för att vi svenskar är som vi är. Men om vi tar och vänder på kuttingen; Hur mår vi svenskar då vi ser och hör, hur de med mohammedfilosofi på hjärnan far fram i världen? Hur många svenskar är, eller blir självmordsbombare? När hände det, att vi i Sverige stenade någon till döds? När har vi sett Svensk moralpolis? När måste en kvinna i Sverige bära slöja eller burka? När är eller var det straffbart för en kvinna att trampa runt på en cykel? Allt vad jag räknat upp förnekas av muslimer som påstår att detta är ondskefull propaganda och lögn. Jag måste fråga: Allt vad vi ser och hör berättas på radio och TV av människor som flyr islamistisk terror, ljuger de?

/Hilberth

Ovido - Quiz & Flashcards