Alla inlägg under december 2008

Av Hilberth Hedning - 3 december 2008 00:16

Knäppgökar & Blindstyren

Såna där (Enligt rubriken) går än idag lösa och förorenar. Det är i högsta grad förvånande, att de som anses besitta förstånd nog att styra i världen,

d.v.s det i mitt tycke omänskliga samhället, kan vara såna fördömda blindstyren. Världen i övrigt lever nog vidare, presidenter och andeskådare förutan.

Har du hört att i Vatikanstaten är 99,8% övertygade om Guds existens medan 2% sitter och smågrubblar, närmare dårhusmiljön kommer vi knappast på ett tag. Det skulle för övrigt vara spännande att få inventera de påveliga kassavalven, där det påstås att det Judiska tandguldet förvaras. Detta utvunnet direkt ur tugget på Guds eget egendomsfolk. Massvis av annat kompromiterande material skulle vi nog få på köpet. Borde inte kristenheten möjligtvis offentliggöra åtminstone de grövsta illgärningarna, nu då Jesus enligt sekternas uppgifter ligger i landningsvarv. Stackars djävel: Ja, jag menar den där frälsaren. Han får nog huvudbry över hur hans ställföreträdare på jorden har förvaltat hans andliga arv.

Nej, tacka vet jag en hederlig hedning som inte tror så förb-nnat mycke.

/Hilberth

Av Hilberth Hedning - 1 december 2008 22:43

Om vårt livsrum

Lite vetenskap kanske passar? jag väljer astronomi som är mitt favoritämne.

Sökande efter liv i andra solsystem änvårt eget pågår för fulla segel. Stjärnan "Solen", Gliese 581a, ser vi med blotta ögat från jorden. Denna sol har 3 planeter, varav 2 är möjliga bärare av intelligent liv. En av dessa kallas populärt Jorden II och dess namn är Gliese 581c. Himlakroppen 581c är en stenplanet med en diameter 1,5ggr jordens och en massa 5ggr jordens. Temperatur mellan 0 och 40 grader C. Planetens omloppstid kring sin sol är 12,9 jorddygn. Avstånd till jorden 20,5 ljusår, vilket betyder, att om vi kunde färdas med ljusets hastighet (300 000km/sek) så skulle en enkel resa ta 20,5 år. Med en jumbojet i 1000km/tim skulle det ta 22 milj. år. Som du kanske förstår, så är jag amatörastronom och tillika hatare av vidskepelse, dit religioner hör. Man kan ju undra på vart och med vad den sönderspikade frälsaren färdades?

Jag vill härmed levandegöra fakta om vårt livsrum "Universum", få människor att inse och förstå att de blivit vilseledda av fåkunniga fabelmakare. Du som ser fram emot att sitta på din frälsares högra sida där i paradiset, kan ju börja fundera lite över avstånd och himmelska färdmedel. Upplysningsvis kan jag nämna, att det enbart i vår galax finns mer än hundra miljarder solar med tillhörande planeter att välja mellan. Det är dags att lämna myterna bakom oss och börja tänka sunt.

/Hilberth

Ovido - Quiz & Flashcards