Alla inlägg under oktober 2008

Av Hilberth Hedning - 12 oktober 2008 22:59

Om begreppet Tro

Ordet eller begreppet Tro är ett av mäniskans i särklass mest missbrukade ord. Ordet Tro har tillskrivits en värdeladdning som det inte förtjänar. Tro, det gör vi då vi inte vet och så snart vi vet behöver vi inte tro. Jag finner detta enkelt nog, att det kan förstås av barn, men likväl har storheter som politiker, börsfolk, präster och biskopar m.fl stora problem med detta ord. Det behövs ex. något så enkelt som att en månglare inte tror på en valuta, så rasar börsen. Omvänt kan en fabulör i religion säga sig tro på både himmel och helvete och en stor grupp enfaldiga grips av stora skälvan, knäböjer och ylar hymner och böner i hopp om syndernas förlåtelse. Idag tror de flesta på Jordens undergång eller åtminstone på ragnarök. Isen smälter och golfströmmen stannar o.s.v Det är väl förunderligt, att människan som är så intelligent att hon tillskriver sig epitetet Homo Sapiens, är så obeskrivligt lättskrämd.

Vi har haft ett flertal istider,bensinbeskattningen förutan och livet har överlevt. Vid den senaste istiden låg ett 3km tjockt istäcke över hela Nordkalotten. Den smälte bort och golfströmmen fortsatte precis som förut.

Jag efterlyser en skärpning samt dämpa hysterin. Människan är inte så betydelsefull som hon tror.

/Hilberth

Av Hilberth Hedning - 10 oktober 2008 21:38

Guds budbärare

Inte en fågel faller till marken utan Guds vilja var det visst en ökänd frälsare lät mänskligheten förstå. Jag undrar bara, så här lite i skymundan, om det var samme Guds vilja som lät en mur i tenplet i Indien att rasa med 110 troendes liv som följd? Utöver denna bedrövelse har vi att begrunda så där ett tusental brutna ben, jämmer och tandagnisslan.

Visst är han, för det är väl en han?, väl gudagod den där guden? Jag hävdar att jag har åtskilligt mer av förnuft att delge mina medlevande. En gudabehaglig aktivitet synes vara självmordsbombare, vi har ju hört att de som spränger sig till slarvsylta får belöning i paradiset med minst sju jungfrur, va fan de nu ska med dem till, då sådant redan här på jordeplanet är den grövsta synd en gudakramare kan ägna sig åt. Nu har vi ju hört, att även kvinnor ställer upp med nitropatroner. Jag undrar bara vad de väntar sig som belöning? Kan det vara någon med extraordinär utrustning?

/Hilberth

Av Hilberth Hedning - 8 oktober 2008 23:49

Dagsrapport Hilberth Hedning

Söndag den 28 september var det storm och elen försvann. En sjujäkla massa elfrälsta satt rakt upp och ner, handlingsförlamade och perkulatorn stod där som ett dj-vla fornminne. Potatisen stod okokt och lördagspizzan var kall som ett månsken. Stackars, stackars högutbildade, högavlönade mångspråkiga supermän, vad hjälper det om ni gormar på svengelska, latin eller kan lösa ekvationer som inte fan begriper när ni inte kan få fyr under kastrullen?

Hör nu här högskolelärda och bättre folk - är det någon som är korkad, så är det ni. Samtidigt som ni vrider labbarna i förtvivlan över elens bortavaro, sitter jag, Hilberth Hedning, med nykokt mandelpotatis, norrländsk nyfångad ugnsstekt röding och enbärssås. Det ni superhjärnor - jag avundas er inte, trots era himlastrålande examina.

/Hilberth

Av Hilberth Hedning - 7 oktober 2008 21:54

En stendum Gud

Jag satte mig ned och såg programmet Debatt på TV. Det saken gällde var aborts vara eller inte. Jag tar här inte ställning, men jag har en del invändningar. Vad jag reagerar emot, är att den verkliga problematiken aldrig kom upp till avhandling. Vi vet alla att jorden redan är överbefolkad och det av arten Homo Sapiens, viken dessutom tagit sig uttryck för att kalla sig skapelsens krona. Var hittar vi orsaken till detta bedrövliga tillstånd? Jo, det finner du i den så kallade heliga boken (bibeln). Första Mosebok 1:a kapitlet verserna 27-28: Gud skapade dem till sin avbild och tillade; Föröken eder och uppfyll jorden och läggen den under eder, och råden över fiskarna i havet och över fåglarna under himmelen och över alla djur som röra sig på jorden. En mer korkad Gud får vi leta länge efter.

/Hilberth

Av Hilberth Hedning - 6 oktober 2008 21:31

Va f-n ä det fråga om?

Hur genomkorkad bör man vara fr att bli förtroendevald? Du tycker kanske frågan är dum? Men läs vidare så inser du att frågan är befogad

På flera håll i Sveriges kommuner har man engagerat Ron Hubbards sekt

Scientologerna genom behandlingsinrättningen Narkonon, att för stora pengar gripa sig an knarkproblematiken. Hur kan någon vara så huvudlös, att de sätter redan utslagna människor i händerna på en totalitär rörelse som scientologerna? Är det verkligen meningen att skattemedel ska brukas till att finansiera en av världens i särklass stående vidskepelseskapande inrättning? F-n vet om det inte sitter scientologer i kommunstyrelser också!

/Hilberth

Av Hilberth Hedning - 5 oktober 2008 23:40

Trallgökar

Platta jordens filosofi: Har du hört talas om detta? Jo, det är en primitiv föreställning om allt levandes existensutrymme med människan som en kork längst upp. Alla med hyfsad skolning vet, att jorden är en planet bunden vid solen via gravitationskraften. Lika fördömt lever särskilt de så kallade troende ett liv utanför allt vad förnuft och vetande heter. När jag åhör alla kategorier predikare, får jag en otäck känsla av en medeltida föreställning om gudar där ovan och djävlar på undersidan. Vad som verkligen skulle behövas idag är att samhället ruskade om dessa trallgökar i den meningen att de förhindrades sprida fåkunnighetens galla bland folket. Mot allt detta står en, för mig förhatlig kommentar, nämligen att folk måste ha rätt att tro vad de vill. Alltså är tro viktigare och mer lovvärt än vetande och kunskaper. Ett skrämmande exempel upplever vi idag i USA, där en trosviss kvinna hoppas bli vicepresident med makt att styra folk in i fållan för mindre vetande.

/ Hilberth

Av Hilberth Hedning - 4 oktober 2008 12:00

Moral

Vi är ju alla mer eller mindre införstådda med att kyrkan är en inrättning med hög moral. När han eller hon står där framme i sin fotsida ämbetsdräkt och gör ett slags välsignande övningar, för att så småningom få oss att yla som en flock viljelösa  beläten till toner ur ett medeltida åbäke, som får håret att resa sig som grisborst, ja, då föreställer sig den kyrktillvände göra en gudabehaglig gärning. Så var det då det där med moral. Läste just i bladet, att kyrkan ökar och stärker sitt ägande i vapenindustrin, alkohol- och oljebranchen. Hur går det här ihop med den spinnande kattmentaliteten och välviljan som kyrkan säger sig stå för? Nej, snarare är det så, att de fredsyttringar kyrkan ägnar sin församling är av samma art som den Lantmännen ägnar sin boskap före slakten.

/Hilberth

Av Hilberth Hedning - 3 oktober 2008 22:55

Bibeluppfostran

Som barn skulle jag vara osynlig, hålla käften och äta så lite som möjligt, det var nämligen de vuxna som arbetade och var nyttiga som skulle äta först och störst. Att vi småttingar behövde något i krävan var av underordnad betydelse. Jag minns med förskräckelse när skolsköterskan "syster Sara" tittade på mina ben och sa: "Men herre gud va du är mager pojke". Jag skämdes som en nypiskad hund då mina skoljämlikar flinade som smådjävlar. Jag tänker med hat i sinnet på min tid som barn med bibeluppfostran och ordspråksbokens påbud: " Den som älskar sin son, spar inte på riset".

Vare sig du tror det eller ej, så kan du övertyga dig om sanningen genom att läsa "djävulsboken" bibeln.

/Hilberth Hedning

Ovido - Quiz & Flashcards