Alla inlägg under mars 2009

Av Hilberth Hedning - 20 mars 2009 08:14

Kung Ego

Se upp!! Våren kommer, gör något innan det är för sent, snön smälter, förfärligt, höj koldioxidskatten! Helknäppt, precis! - Så låter det när de högskoleskolade med nyspirande skäggväxt drar omkring som de där gräshopporna land och rike kring, delgivande oss "bonnläppar" sina djuplodade erfarenheter från skolbänken; "Blanda gult och blått så blir det grönt", fantastiskt. Inbillar ni er att vi är någon avart av homo erektus?

Just idag stod en sån där en, med förtvivlan i blicken och bönade om havssköldpaddans överlevnad, pingvinerna tappar fotfästet och elefanterna blir deprimerade. Va fan tror ni vi blir då vi ser och hör hur just de där med det nyfunna förståndet agerar och tar för sig av det "bonnläpparna" släpar ihop? Att vi ber er knipa käft är antagligen lönlöst så länge "Kung Ego" dunkar er i ryggen och delar ut paket med guldrosetter. Ni anklagar folket för att slösa med jordens resurser. Hur försvarar ni då dom råbarkade behornade typerna, tillika klövfotade som parasiterar folket? Hur skulle jorden se ut om vanligt folk tillskrev en blåögd blondin 147.250.000 i pension och tredubbelt i lön?

Kom för fan inte och berätta för oss vem som fördärvar miljön!!!

/Hilberth

Av Hilberth Hedning - 19 mars 2009 07:59

Kondom-elände

Ja, nu är han igång igen, kungen av den 0,4hektar stora Vatikanstaten, mera känd som påven. Han har snackat med den där där ovan och fått veta, att kondomer är ett fördärv som förvärrar bl.a Aids. Rådet från rådet synes lyda: Nyttja blanka penispellen och lita på påven! För mig är dylika påbud gammal skåpmat. I min barndomstid stod påvepåminnande predikanter och skrålade ut hatet mot dem som spillde sin säd på sidan. Ibland gick det lite snett och en telning var ett faktum. I folkmun kallades produkten "Tillbakadragne August". Men så kom kondomen: Men herre djävlar vilket liv det blev, predikanterna förutspådde jordens undergång och människosläktets förintelse. På den tiden botade de frälste cancer med handpåläggning. Vi hade en dvärgväxt pojke i byn, honom lade de händerna på, men inte fan blev han nå längre men däremot frälst och församlingsföreståndare. Han predikade från en pall men det fick ju församlingen stå ut med.

Hur som helst så var nog min barndoms församling en av de första att dra ned på längden på predikanten. Varför han hette August vet jag inte, men man kan ju dra sina slutsatser.

/Hilberth

Av Hilberth Hedning - 17 mars 2009 17:53

SOS ... _ _ _ ...

Hej alla bloggarkompisar, Hilberth här!! Idag skiner solen, synd bara att det är mulet i de ekonomiska faggorna. Jag kan bara inte låta bli att påminna om lågkonjunkturen, uti händelse av att någon håller på att glömma, menar jag. Tänk att det måste gå så långt innan folk i allmänhet vaknar, jag menar, att först när storfräsarna har kört i diket så börjar någon ställa frågor.

Att vi, utan slips och kritstrecksrandiga kostymer i normala fall inte är välkomna i de fina salongerna, det vet vi ju, men det är ingen som undrar hur i all världen dessa förädlade existenser kan sjunka så djupt i sin förnedring att de ber till de intet dugande om hjälp att ta sig upp ur dyngan? Någon läsare av min blogg ställde en fråga till mig om jag möjligtvis kunde komma på något nytt? Jo för fan: Begynnelsevis kan vi börja tänka själva och inte tro på allt dravel kostymfolket stjälper över oss. Du/Ni anar inte hur många drabbningar jag haft med dom som tror sig vara den fulländade kaptenen. Vid närmare beskådande av själva skutan, så visar det sig att det är hål i botten och jag behöver antagligen inte upplysa om att kaptenen just nu sänder S.O.S

/Hilberth

Av Hilberth Hedning - 17 mars 2009 00:12

Fadderskap

Har människan blivit alldeles från vettet? Du har väl sett spektaklet "Bli Fadder", där man visar en isbjörn som ser lidande ut? De där pengarna man förväntar sig ska gå till inköp av något kokräk som ska slaktas och fraktas till arktis för att mata björnar med. Räcker det inte med skatt på skatten, skatt på momsen och moms på skatten etc.? Vill du gärna bli av med dina pengar så finns det faktiskt mer behjärtansvärda områden att lägga kosingen på - förslagsvis lämplig litteratur av uppbygglig natur för inhämtande av bättre vetande. Tro du verkligen att isbjörnarna som art har sitt ursprung på isvidderna i norr? Nä du: Isbjörnen är en helt vanlig björn sedan miljoner år, som då isen lade sog för årtysenden sedan fann en lämplig födokälla i sälarna där uppe. Lika säkert som sant kommer isbjörnen att klimatanpassa sig åt det andra hållet också. Har forskare och förtvivlade medlidande inte hört talas om evolutionen? Klimatet har gungat både hit och dit genom årmiljonerna och detta garanterat utan koldioxidskatt och fadderskapspengar. Lär er inse, att detta tiggeri är ett lättfångat byte för de som insett hur lättlurade en del människor är. Man botar inte allt med pengar, inte ens girigheten.

/Hilberth


Av Hilberth Hedning - 15 mars 2009 19:42

Av börd

Jag måste faktiskt ställa en fråga. Det må i vissa öron verka vara lite av okunnighet, men jag tar risken.

Jo, det där att vara av börd skulle jag vilja veta mera om. För det första: Var någonstans i de mänskliga leden började börden? Kan det vara så, att den där skaparen "som många tror på" skapade en speciell typ av människor, en högre stående med elegantare design? Men nog verkar det lite egendomligt ändå. det syns ju inte utanpå. Det enda jag märkt av saken är att vi inte får säga du till dom. Så har vi då de av folket. Det förstår jag ju lite bättre, de är ju de där lägre stående som är korkade nog att mata börden. Nu hände det ju sig så här i Sverige, att en kvinna av börd tog sig an en av bördbärarna och därmed satte honom mitt bland börden. Nu tycker jag mig förstå, att börden på något egendomligt vis har något med börda att göra. Kan det vara så att börden i begynnelsen var menad att bära folkets bördor? Ja förlåt, det här är bara små funderingar i arla morgonstund av en helt vanlig skandinavisk hedning.

/Hilberth

Av Hilberth Hedning - 14 mars 2009 09:32

Aristokraterna

Bonusraggarna lever loppan, löneökningar regnar över dom där faten redan rinner över. Ja, det är naturligtvis inget nytt. Allt det här fick vi faktiskt veta redan när receptet förkunnades av koalitionssyskonen 2006 inför valet. Finanshövdingen sitter där som en sportreferator och redogör, förmedlar resultat i de speciella eller olika ekonomiska grenarna. I samma gatlopp deltar även en kvinnlig partner och berömmer sig själv och sällskapet över deras särskilt kultiverade ledarstil. Vad som förvånar är att folket, d.v.s de där som fortfarande tror på att försörja sig ärligt, anser sig vara förpliktade att hjälpa till ekonomiskt. De troende, d.v.s nämnda "folket", låter sig bedragas av den hårlöses förfinade uppträdande, den ni vet som låter sina partners framföra det för folket osmakliga, medan han kan stå skinande vit i hela sin aristokratiska glans.

Var och en må tro mig eller ej, men hela det rådande konceptet leder mycket snart till ett varmare ställe, där man inte kan förhindra värmekrisen med koldioxidskatt.

/Hilberth

Av Hilberth Hedning - 11 mars 2009 21:18

Pinka lätt var det!

Poliser pinkar i park! Rubrik i DN 11 mars 2009. Det hände sig så, att fyra polismän i Malmö blev nödiga och åkte till en park och pinkade. Ingen reaktion från något håll!! Så hände det sig uppe i Arvidsjaur, att en testförare, tillika pinknödig, åkte ut till ett industriområde och lättade på trycket. Klockan var tre på natten och det finns inga offentliga toaletter i samhället. Det tog bara sekunder innan polisen infann sig på brottsplatsen, med blåljus och sirener (enligt lokalpressen). Testföraren fick en böteslapp på 800 kr.

Det här påminner mig om en kvinna, tillika vän av ordning, vilken förfasade sig över att hon sett en manlig blåbärsplockare som pinkat i skogen. Hon uttryckte sig så här: "De där norrlänningarna är ju ena förfärliga typer. Tänka sig, de står där och urinerar rakt ut i naturen!"

Som sagt - det finns saker att förfasa sig över.

/Hilberth

Av Hilberth Hedning - 10 mars 2009 16:44

Hilberths översikt

Det går in här och ut där, sa en man jag mötte på gatan. Han menade att det var meningslöst att engagera sig i något vi inte kan göra något åt. Dithän har det alltså gått med det vi kallar demokrati. D.v.s vi engagerar oss inte, utan överlåter sådant som angår just folket till de som föddes med värdepapper som blöjor. Det är därför jag gör så gott jag kan, att peka på orsakerna och inte bara på följderna.

Det är denna evigt fördömda uppfattning att vi ingenting kan göra, som är grunden och roten till den världsomspännande galenskapen. Inför valet 2006, stod en numera mycket känd kvinna och löftade folket med bl.a "Vi arbetar för att alla ska bli rika", vilka alla? Jo, tillräckligt många alla, att de utgör en majoritet av väljarkåren. Det är dessa alla som ska bli rika och ha råd med en alldeles egen dräng. Detta är något alla drängpryon borde meditera omkring.

/Hilberth

Ovido - Quiz & Flashcards