Alla inlägg den 7 april 2009

Av Hilberth Hedning - 7 april 2009 00:32

Fyrahundraårsjubiluem

I år äre det 400år sedan Galileo Galilei riktade världens första teleskop mot världsrymden där allt levande existerar. Men se, det gillades inte av de troende och skriftlärde. Därför beslutade kyrkans folk, att Galilei skulle interneras på livstid och för alltid hålla käften. Detta är ändå bara ett av tusentals exempel på kyrkans diktatur. Det skulle dröja nästan 400år innan kyrkans korryfeer erkände, att Galilei hade rätt, d.v.s att jorden kretsar kring solen.

Än idag står dessa korsprydda siloanläggningar (lagertorn) för vidskepelse och okunnighet som urtidsbeläten och skräpar ner i naturen. Som om detta inte vore nog, så inhyser de svartrockar, vilka förkunnar samma vidskepelse som blev Galileis och hundratals tänkares öden. Det verkligt förvånande är ändå, att människor frivilligt kryper in i dessa källarvalv och t.o.m bär in oskyldiga barn till förrättning däri. Tyvärr så dröjer det nog länge innan förnuftet kommer att råda på vår planet.

Men till slut: Nog vore det väl klädsamt om kyrkan kunde komma med en än så liten ursäkt för allt elände dom ställt till med?

/Hilberth

Ovido - Quiz & Flashcards