Alla inlägg den 17 april 2009

Av Hilberth Hedning - 17 april 2009 20:24

Förnuftsventilen

Hur långt ska mänskligheten behöva gå i sin förnedring, innan termostaten slår till och öppnar ventilen till förnuftet? En smula glädjande är ju att vissa politiska riktningar har gnuggat sömnen ur ögonen och börjat inse, att det är fel spår det här med religiösa friskolor.

Man har  enligt min och antagligen många andras mening anledning att ifrågasätta om det är den mosaiska och abrahamska femtusenåriga filosofin eller en vetenskapligt grundad livssyn barn behöver? De där urtidsfilosoferna d.v.s grundarna till den monoteistiska religionen är utan varje tvivel samtidigt grundare till vår tids förvridna föreställningsvärld. Kristendom, Judendom och Islamism är samtliga avkommor av nämnda missfoster.

Ett varnande exempel är det som pågår i Rosengård, där vår tids abrahamister föreläser i konsten att hata, dräpa och förtrycka i gammaltestamentlig anda, kryddad med koransk domedagspredikan. Om du har svårt att sätta tilltro till mina varningar, behöver du bara betrakta frontalkrocken i religionernas epicentrum i skvalpzonen östra medelhavet.

Hur som helst så är det vi, helt vanliga människor med helt vanligt bonnförnuft, som måste sätta stopp för bibel- och koranfolks oförnuftiga framfart.

/Hilberth

Ovido - Quiz & Flashcards