Alla inlägg den 3 juni 2008

Av Hilberth Hedning - 3 juni 2008 13:42

De måste

Att uppleva grundbulten i ens syn på tillvaron var en illusion är traumatiskt, många har upplevt detta. I förstone kämpar de flesta i takt med den växande insikten, att frigöra sig från, den sedan barnsben, inympade vidskepelsen. Åter, andra som råkat anfäktas av den religiösa villfarelsen i vuxen ålder, har en än svårare frigörelse framför sig, som skammen över att ha varit okunnig nog att falla för vidskepelse.

Begreppet eller order tro, har tillskrivits en värdeladdning av absolut sanning i religiösa kretsar och försvaras av religioners  tillskyndare med att människan måste ha något att tro på, utan att förete något hållbart för detta måste. Sanningen bakom "måste" är av samma natur som mörkerrädsla eller att spotta tre gånger för en svart katt.

Människans väg till förståelse av sin existens, erhålles genom kunskap förmedlad av vetenskap. Hur kan en existens som anser sig vara skapelsens krona eller homo sapiens vara så genomkorkade, att de inbillar sig att leva vidare sen de är döda? Därför föredrar jag tillmälet Hedning = "fri från bojor", självständigt tänkande utan koppel.

/Hilberth Hedning

Ovido - Quiz & Flashcards