Alla inlägg den 15 juni 2008

Av Hilberth Hedning - 15 juni 2008 16:34

F R A -lagen

En ny lag står för dörren!! FRA (Försvarets Radio Anstalt) får, om lagen blir verklighet rätt att avlyssna dig varje gång du lyfter luren eller startar datorn. För bara ett par dagar sedan presenterade TV ett nyhetsinlägg från Kina, vi fick då veta att det mesta gällande IT-kommunikation var blockerat. Efter programmet satt en panel, varav en person ur vår regering, och diskuterade denna fråga. De ansåg alla att detta var att hänskjuta till diktatoriskt beteende.

Nu den 17 juni skall vår regering ta ställning till om Sverige ska följa i Kinas fotspår. Jag måste fråga: Vem eller vilka är korkade nog, att ens tänka tanken på en sådan lag och samtidigt hävda att vi lever i ett fritt land?

Betrakta det jag här skriver som ett varningsrop. Vakna!! Herr och Fru Svensson, George Orwells roman 1984 blir verklighet fortare än du tror.

Skulle det bli Ja till lagen, så är vi som vanligt överkörda och vi kan bara sitta vid köksbordet och svära så länge det nu är lagligt. Våga du protestera, eller är du rädd att utpekas som kverulant?

/Hilberth Hedning     

Ovido - Quiz & Flashcards