Alla inlägg under juni 2008

Av Hilberth Hedning - 15 juni 2008 16:34

F R A -lagen

En ny lag står för dörren!! FRA (Försvarets Radio Anstalt) får, om lagen blir verklighet rätt att avlyssna dig varje gång du lyfter luren eller startar datorn. För bara ett par dagar sedan presenterade TV ett nyhetsinlägg från Kina, vi fick då veta att det mesta gällande IT-kommunikation var blockerat. Efter programmet satt en panel, varav en person ur vår regering, och diskuterade denna fråga. De ansåg alla att detta var att hänskjuta till diktatoriskt beteende.

Nu den 17 juni skall vår regering ta ställning till om Sverige ska följa i Kinas fotspår. Jag måste fråga: Vem eller vilka är korkade nog, att ens tänka tanken på en sådan lag och samtidigt hävda att vi lever i ett fritt land?

Betrakta det jag här skriver som ett varningsrop. Vakna!! Herr och Fru Svensson, George Orwells roman 1984 blir verklighet fortare än du tror.

Skulle det bli Ja till lagen, så är vi som vanligt överkörda och vi kan bara sitta vid köksbordet och svära så länge det nu är lagligt. Våga du protestera, eller är du rädd att utpekas som kverulant?

/Hilberth Hedning     

Av Hilberth Hedning - 14 juni 2008 19:19

Ett hörn av universum

Den ljusnande framtid är vår sjöng ungdom då liksom idag, glada över att ha bemästrat svårigheterna med inlärning av det en modern människa bör vara i besittning av. Men jag kan inte låta bli att ställa frågor runt de inhämtade kunskaperna. Har det över huvud taget någon betydelse vad en människa lärt av vetande och säkerställda fakta? En sak är klar, att i de religiösa kretsarna har vetenskap och kunskap ringa, om ens någon betydelse.

Följande diskussion utspelades i ett så kallat kristet hem, vars förstfödde erövrat den vita huvudbonaden; Jag beskrev uppkomsten av ett antal bergarter inklusive guld och andra tungmetallers syntetisering och åldersbestämning. Jag behöver inte i detalj berätta hur detta mottogs. Jag blev utskrattad. Faderskapet i familjen, med stöd av den lärde sonen, lät mig få veta, att sanningen med stort S finns att hitta i bibeln. Gud skapade universum för 6000år sedan. Vad Gud gjorde dessförinnan framgick inte. Det märkliga med dessa evighetsfixerade människor är att de är så tidsbundna, d.v.s början och slut. För mig som naturfilosof ter sig tillvaron inte som något mysterium. Svaret finns i något så självklart som i termodynamikens lagar. Energi kan inte nyskapas, ej heller förintas. Således kan ingenting skapas, inte ens av skaparen.

/Hilberth Hedning


Av Hilberth Hedning - 13 juni 2008 08:42

Spariver

Vad mer skall våra "högutbildade" fabulörer hitta på? Nu är spara ute och reser i spalterna igen och gråter blod över slösas tanklösa livsstil. Som bekant, så lät slösa sina barn få veta vilken dag de är födda, vilket framgår av barnetss födelsenummer. Nu säger spara, att det får räcka med att ange födelsemånad. När spara nu ändå håller på, kan hon ju ta ett tag med klockan också eller varför inte gå direkt på almanackan och avskaffa dagarna.

Jobb, jobb, jobb, var ju honnörsordet i valcirkusen 2006. Tänk vilken drömtillvaro för de i den högre skolan, att få se sina slavar släpa hem det älskade kapitalet utan avbrott för några löjliga dagar.

Förresten; Vilken salighetens underhållning och helt gratis dessutom för de högutbildade övermänniskorna, som kan sitta på sina välgödda rumpor och spana in underfolket där utanför. Det gäller ju att skaffa sig ett himmelrike medan man lever och tillika njuta av tillställningen.

Detta är den besuttnes tillvaro, att beskåda tillställningen och därtill få betalt för det.

/Hilberth

Av Hilberth Hedning - 11 juni 2008 12:34

Det monstruösa hotet mot Oskarshamns kärnkraftverk.

Det behövs annerligen inte mycket för att svenska polisen, säpo och lagens jämförbara vidsträckta armar skall drabbas av stora darren.

Jag tänker på det som gick av stapeln vid Oskarshamns Kärnkraftverk. Tänka sig; Det förfärliga inträffade, att de hittade en burk raklödder i påsen, istället för att låta grabben plocka upp burken och klämma ut en klick av innehållet. Man hämtar dit bombrobotar, bombvagnar och allt vad svensk polis kan mobilisera, de för ut påsen under buller och väsen för att spränga burkf-n. Allt detta till miljonkostnader. Undra på att elkraften blir kostsam.

Vilket sorts sprängämne den än kunde innehålla "om det vore så", så kan ju var och en som har den ringaste kunskap om sprängämnen räkna ut, att det i det här sammanhanget är rena knallkorken. Dessutom går man och stänger reaktorn med brakförlust som resultat. Men det är ju ändå ett visst ljus över dårfinkeriet, grabben kan ju räkna med några långschalar som plåster på såren.

Med andra ord: Se up för raklödder, det kan kosta 100-tals miljoner kronor. Festligt eller hur?

/Hilberth

Av Hilberth Hedning - 9 juni 2008 21:24

Det miljöfrälsta klimateriet

Att den så kallade civiliserade människan beter sig underligt är ingen nyhet precis, men förtjänar ändå att kommenteras. I de himmelska regionerna är det, som vanligt, teckentydare som ritar kartan. Sammanfattningsvis kan det låta; Tidens tecken tyder på att änden är nära. Vi skådar idag det förutsagda , enligt Johannes uppenbarelser, att harmageddon står för dörren, så gören eder beredda för den slutgiltiga striden mot ondskans makter. Detta är naturligtvis det verkliga lågvatttenmärket, men märk väl, att det bara är snäppet bättre i de folkvalda församlingarna. Hotet från ovan, får de folkvalda att fatta beslut som liknar hönsens när räven är på besök.

Det är inte bara i de EU-frälsta regionerna som galenskapen gör avtryck i vardagen. I Mexico, läser vi i bladet med tillhörande bild, har hundratals spritt språngande nakna människoor på cykel paraderat med fröpåsen hängande över sadeln till fromma för klimatet. jag säger som frälsarpredikanten: Kjolarna bliva kortare och kortare, när skola vi få skåda ändan?

/Hilberth

Av Hilberth Hedning - 7 juni 2008 06:08

Knegaren och Demokratin

Som betraktare av den rådande ordningen blir det lätt oordning i begreppen. Tidigare kände vi själva om vi var sjuka, men nu frågar vi försäkringskassan och arbetsförmedlingen hur vi mår. Jag undrar: Hur är det när vi har dött? Gäller en läkares utsago? Kanske ska vi fråga någon sjuk eller förmedlingsdistributör hur det står till? För tänk om du inte är riktigt död. Det vore ju för dj-vligt om systemet gick miste om den sista kronan. Demokrati ser ut att vara total lydnad. Flytta dit vi pekar, annars drar vi in välfärden, men kom ihåg att betala den avskaffade fastighetsskatten innan du reser. Nåväl: Om du uppför dig underdånigt, så kan du få återse din hembygd och ditt hus några veckor om året. Ljuvlig semester med det försummade huset.

/Hilberth

Av Hilberth Hedning - 6 juni 2008 09:08

Nyordning

Ingenting  synes omöjligt i bestämmeriavdelningen längre. Förvisso har ryktet nått folket om begynnande kalla fötter i korridorerna på regeringsgatan, då de nu känner "viss tvekan" inför ytterligare höjd skatt på drivmedel. Orsaken till inbromsningen tycks vara varningsmärket "Folkilska". Det ser ut att vara ett större hot än koldioxid och kofisar. De har egendomligt nog märkt att jubelropen förbytts till stönanden. Ingen torde bli märkbart förvånad om vi får en ny minister (Hälsoskatteminister) med åtföljande hälsospioner (typ Stasi), för det blir ju självklart att folk måste betala Hälsoskatt. De, vilka tidigare varit sjuka, har på grund av politikers ingripande blivit kärnfriska så därför kommer nu räkningen, till priset av att läkarkåren blir ersatta av förtroendevalda.

Jag ser just i bladet, att sjukförsäkringskassan har blivit en vinstmaskin, hittills i år +22 miljarder kronor, så visst finns det utrymme för ett antal nya ministerposter.

Jubla, sträck på Er svenska folk, över alla lysande nytända stjärnor. Göm undan alla krokiga, utslitna, giktbrutna knegare och lågutbildat dravel och

framförallt sjuka onyttiga drönare.

/Hilberth

Av Hilberth Hedning - 4 juni 2008 20:16

Kvarlevor

Mångdag den 2 juni 2008 fick vi återigen ett exempel på vilka friheter kristenheten tillåtit sig. Samer har fått veta, att en mängd av deras förfäders kvarlevor står i svenska museer till allmän beskådning. Många av kranierna och skeletten är från förkristen tid och kommer från gravar där gravsättningen skett på hedniskt vis, vilket enligt "gravskändarna" tagits till intäk för, enligt dem, ett lovligt förfarande. De skulle således vara mer civiliserat att, som på kristet vis vid gravsättning, åkalla en kringvandrande predikant från kamelfösardistriktet, än de gudar samerna vände sig till vid sitt avsked från sina fäder och mödrar. I det här fallet rör det sig om mänskliga kvarlevor med en aktningsvärd ålder av 1300år. Kort sagt: Fy skam på Er kyrkofäder och häxbrännare.

/Hilberth Hedning

Ovido - Quiz & Flashcards