Alla inlägg den 8 maj 2008

Av Hilberth Hedning - 8 maj 2008 23:12

Den sista vilan

Vad är det jag har talat om? Jo, jag har försökt upplysa folk om det kristeliga geschäftet från vaggan till graven. Alla som såg TV-programmet

"Uppdrag granskning", onsdagen den 7 maj 2008 måste ju vara både döva, blinda och godtrogna intill det absurda om de sätter tilltro till de bortförklaringar tjänstefolket till honom ovan där förevisade. Förvisso är jag hedning, men till och med en sån som jag, som har slängt tro på skräphögen, har betydligt större respekt för våra avlidna, än det kyrkans folk visar. Kort sagt, ett fördömande av kyrkan och dess ohederlighet.

/Hilberth Hedning

Av Hilberth Hedning - 8 maj 2008 21:31

Avlatsbrev och utsläppsrätter

Historien upprepar sig. Du som inte tagit del av förgången tids historia, får härmed en kort sammanfattning.

För ett antal tider sedan insåg prästerskapet, att de kunde utfärda syndernas förlåtelse i form av ett så kallat avlatsbrev. De som var vid kassa stadd, kunde för en lämplig summa köpa sig fri från det mesta. Samtidigt kunde kyrkans män skapa det som utgör ryggraden i fabelförtäljares utläggningar av det de kallar eviga sanningar.

Idag har vi en ny kategori myglare på arenan som har inrättat en speciell avdelning för synders förlåtelse. Här säljes utsläppsrätter för glatta livet. Detta är den moderna varianten av avlatsbrev. Intäkterna av försäljningen går troligen till tryckning av propaganda, där vi uppmanas att inte synda.

Sluta äta kött, synden består i kofisar. Ät vita bönor istället och fis själv. Men stopp nu!! Men va fan, fis som fis. Typiskt modernt tankesätt.

/Hilberth Hedning


Ovido - Quiz & Flashcards