Alla inlägg den 9 maj 2008

Av Hilberth Hedning - 9 maj 2008 15:20

Om demokrati

Om Du läser mina inlägg och av någon anledning inbillar Dig att jag "herr Hilberth Hedning" kan vara någon typ av frilanskverulant, som tycker illa om allt och alla, kommer Du förr eller senare att få anledning att ändra åsikt. Det förhåller sig så, att jag ser orättvisor, tjyv & rackarspel , där de flesta rycker på axlarna och kosntaterar: Sånt kan vi ändå inte göra något åt. I samma andetag lovprisar de försynen att få leva i en demokrati. Vi vanliga undersåtar lusgranskas intill sista skärven, medan de så kallade folkvalda tilldelats friheter, som skulle få vanligt folk att rodna över hela sin lekamen.

Här är några exempel: En svensk EU-parlamentariker uppbär 50.000:- per månad. Förutom lönen får han ett schablonbelopp för resorna om 21.000:- per veckoresa. Dessa pengar är skattefria och disponeras fritt av politikern.

En tur och returbiljett från Sverige kostar 9.000:-, alltså innebär detta en skattefri vinst om 12.000:- per vecka. Det innebär att vinsten blir betydligt större per månad än den beskattningsbara lönen. Här hemma i Sverige är vänstern oroliga för att vi skall få högerstyrning i politiken. Men märk, att på midsommarafton 2007 stod Mona Sahlin och kramade om Fredrik Rheinfeldt och sa: "Vi socialdemokrater ställer oss bakom den borgerliga alliansen när det gäller Lissabonfördraget. Lite återhållsamhet vore nog klädsamt.

/Hilberth Hedning

Ovido - Quiz & Flashcards