Alla inlägg under maj 2008

Av Hilberth Hedning - 16 maj 2008 06:48

EU-Glansen

Vad är det egentligen som håller på att hända? Jag anser frågan i högsta grad befogad. Sverige skall nu för en tid glänsa som ordförandeland i EU. Statsministern blev tillfrågad, huruvida han var beredd att försvara de Svenska kollektivavtalen. Svaret kan beskrivas som en tvärnit, detta var något han inte var beredd att befatta sig med. Hans stora intresse riktar sig mot miljöåtgärder. Vad detta betyder vet vi svenska medborgare allt för väl. Bränslepriserna rakar i höjden, vilket i sin tur fördyrar allt för vårt uppehälle. Kollektivavtal är ju trots allt det som skall garantera den arbetande grå massan en anständig levnadsstandard, något som statsministern tycks vara ovetande om, trots ledarskap för det nya arbetarpartiet. Vad kan detta bero på??

/Frågar jag, herr Hilberth Hedning

Av Hilberth Hedning - 15 maj 2008 18:02

Fantastiskt!

Forskning har visat, att om det blir varmt ute, så smälter isen. På de flesta områden, där folk med akademisk bakgrund huserar, gör de stora ögon om sådant som de okunniga vetat i hundratals år. Idag satsas jättesummor av skattemedel på akademiskt skolade hurtbullar, för att beskåda smältande glaciärer och grönsakens avancemang mot norr. Har då ingen kommit att tänka på, att det faktiskt bor människor där ute i kylan, som dessutom har förmågan att både se sig om och berätta? Varför våra politiker anslår pengar till dylik sysselsättning kan endast förstås mot bakgrund av att fil-mag´s besked smäller högre än Kalle Petterssons. Nu är det alltså fritt fram att bestraffa de som brukat de stora männens uppfinningar och jag är övertygad om, att jag inte behöver säga vilka, det är Kalle Pettersson klyftig nog att begripa ändå.

/Hilberth

Av Hilberth Hedning - 14 maj 2008 10:26

Vildmannen

Vad skiljer en vildmarksmänniska i afrikas djungler från en modern andetroende i ett svenskt bönehus? Syftet med bådas magiska ritualer är faktiskt identiska. Människorna i de djupa djunglerna åkallar skogens andar i hopp om god jakt. Motsvarigheten här hos oss i bönehusen har samma syfte. Ju mer predikanten kan skrämma och locka, ju större hoppas han att kollekten blir, och det blir den. Människan är sig lik, här som där. Det är dock en viss skillnad på dessa två kategorier. Vildmannen, den där som betraktas som den primitive, delar med sig av bytet till sina gruppmedlemmar. I det andra fallet, predikanten, mullan och andra jämförbara, tar bytet till den inre kretsen och ofta till sig själv, klappar sig på kalaskulan och känner sig övermåttan duglig. Ofta står dessa bönerabblare och berättar om den primitive vilden, som de åsett under sina misssionärsuppdrag, och förfasar sig inför vildens hedniska leverne.

Jag skriver i hopp om, att den som läser mina rader, skall inse vilket urbota helkorkat spår kristenheten är inne på. Det gäller för övrigt alla andra själsliga sjukdomstillstånd i den religiösa branschen.

/Hilberth Hedning

Av Hilberth Hedning - 13 maj 2008 22:19

Evolution kontra Tro

Evolutionen är en märklig företeelse, en drivkraft som genomsyrar allt levande. Den vakne med öppna sinnen kan se och erfara dess inverkan på allt levande, ändå finns det grupperingar som envist vägrar erkänna dess existens. Inte oväntat råkar det vara de s.k troende. De, vilka tror att det existerande alltet d.v.s universum är en produkt av en skapande hand, en intelligent designer, måste ovillkorligen vara födda med ett kabelbrott, förmodligen på själva huvudledningen. Nåväl, det är ju inte helt svart, en och annan gnista hoppar väl fram så småning om. Evolutionen verkar över tiden långsamt med obevekligt, det som inte är ändamålsenligt eller livsdugligt överges till förmån för det dugliga.

En fråga har förföljt mig i alla år: Ni som sätter er tilltro till hopp och tro, säg mig: Vem f-n skapade skaparen?

/Hilberth Hedning

Av Hilberth Hedning - 12 maj 2008 20:24

Plebej

Va f-n är det? Ja, det är på tiden, att vi vanliga "gräsrötter", inser hur förnedrande epitetet ifråga är. Det uttalas inte direkt öppet, men för den som känner till ordet Plebej och dess betydelse, kryper det i kroppen av både harm och ilska, när de så kallade högutbildade brer på om sin betydelse. Lyssna på vissa politiker eller läs mellan raderna, så förstår du vad jag menar. Särskilt när folkomrösningar kommer på tal, hör vi från de folkvalda storheterna, att folket inte förstår frågan. Plebej står för underklassare. En plebej är ett nödvändigt ont för samhällets bestånd, liksom mörkrets nödvändighet för att stjärnorna skall synas.

/Hilberth Hedning

Av Hilberth Hedning - 11 maj 2008 19:58

Tornados och nödhjälp

FN, Sida, Röda Korset, Hoppets Stjärna m.fl., har ni helt förlorat förståndet? Här skriker ni om allmänhetens bidrag så ögonen blöder och far iväg till Burma med hela rasket, där militärpacket beslagtar varorna, paketerar om dem och delar ut till de drabbade som välvilliga bidrag från militärjuntan och därmed skaffar sig politiska poänger. Ni har faktiskt möjligheter att via radion gå ut med upplysningar om hur det där tattarpacket beter sig. Eller har vi i västvärlden fått stora skälvan  för det kommunistkinesiska paraplyet som skuggar allt och alla för insyn?

En sak, som alla som tar del av Hilberths betraktelser skall veta: Hilberth hukar inte för de där som pekar med hela handen, ej heller för lismande mullor och prästerskap. Upp till kamp mot vulgärism och själsliga sopor. Vad vi idag är i behov av är att förnuft medvetandegörs bland folket.

/Hilberth Hedning

Av Hilberth Hedning - 10 maj 2008 21:39

Trons ansikte

Sanningen är att tron har många ansikten. Jag kan omnämna hundratals exempel, där tro leder till Helvete. Varför är det så? Svaret är: Tro är föreställning, tro har ingenting med sanning att skaffa. Jag har tagit som min uppgift, att förpassa begreppet tro till sagors och myternas skräpkammare. Det omvända förhållandet är när någon säger: "Det tror jag inte på". Jag har genom åren och på grund av min nyfikenhet läst på och kan därför hävda, att jag vet, om inte allt så en hel del. Jag erinrar mig ett samtal med en man, då jag berättade att stjärnor är solar, varvid hans kommentar var just "det tror jag inte på". Han är dock i gott sällskap. Den store allmäktige Guden visade Johannes vad som kommer att ske i de yttersta tiderna. Johannes fick se att stjärnorna föll ner på jorden som fikon från ett träd i storm. Här ser vi, att det än idag finns människor som tror att stjärnor är de små prickar de ser ut att vara. Det är i första hand dessa okunniga stackare de religiösa förkunnarna inriktar sig på. Nu är det inte bara i religiösa sammanhang som tro är gångbar. Politiker är ofta specialister på, att få folk att tro. Ett verkligt skräckexempel är från trettiotalets Tyskland, då nationalsocialismen gick fram som en löpeld och folk bara trodde, då gick det åt Helvete.

/Hilberth Hedning

Av Hilberth Hedning - 10 maj 2008 08:59

Varför kallar jag mig Hedning?

Jag hittade en dag ett hål i stängslet, ni vet den där hagen, där de troende håller till och bråkar med varandra. Jag stod helt enkelt inte ut med all denna rappakalja som de religiösa rapparna kräktes ut över folket. Jag begriper inte varför till synes normala människor hänger sig kvar vid någon form av tröstetamp. Kom nu inte och påstå, att jag överdriver. För det första, så är du kvar innanför inhägnaden, en del av er besöker troget vidskepelsens tabernakel och tankar upp nya fantasifoster, solar er i glansen av allehanda mörkmän på vidskepelsens arena, med andra ord, ni har blivit någon. Människan är förvisso ett flockdjur som känner styrka och trygghet i grupp, men varför i allsin dar samlas kring förnuftskannibalismens grytor. Om du ser dig omkring, så hittar du revan i stängslet du också och förresten, gräset är faktiskt grönare här ute.

/Hilberth Hedning

Ovido - Quiz & Flashcards