Alla inlägg under maj 2008

Av Hilberth Hedning - 9 maj 2008 15:20

Om demokrati

Om Du läser mina inlägg och av någon anledning inbillar Dig att jag "herr Hilberth Hedning" kan vara någon typ av frilanskverulant, som tycker illa om allt och alla, kommer Du förr eller senare att få anledning att ändra åsikt. Det förhåller sig så, att jag ser orättvisor, tjyv & rackarspel , där de flesta rycker på axlarna och kosntaterar: Sånt kan vi ändå inte göra något åt. I samma andetag lovprisar de försynen att få leva i en demokrati. Vi vanliga undersåtar lusgranskas intill sista skärven, medan de så kallade folkvalda tilldelats friheter, som skulle få vanligt folk att rodna över hela sin lekamen.

Här är några exempel: En svensk EU-parlamentariker uppbär 50.000:- per månad. Förutom lönen får han ett schablonbelopp för resorna om 21.000:- per veckoresa. Dessa pengar är skattefria och disponeras fritt av politikern.

En tur och returbiljett från Sverige kostar 9.000:-, alltså innebär detta en skattefri vinst om 12.000:- per vecka. Det innebär att vinsten blir betydligt större per månad än den beskattningsbara lönen. Här hemma i Sverige är vänstern oroliga för att vi skall få högerstyrning i politiken. Men märk, att på midsommarafton 2007 stod Mona Sahlin och kramade om Fredrik Rheinfeldt och sa: "Vi socialdemokrater ställer oss bakom den borgerliga alliansen när det gäller Lissabonfördraget. Lite återhållsamhet vore nog klädsamt.

/Hilberth Hedning

Av Hilberth Hedning - 8 maj 2008 23:12

Den sista vilan

Vad är det jag har talat om? Jo, jag har försökt upplysa folk om det kristeliga geschäftet från vaggan till graven. Alla som såg TV-programmet

"Uppdrag granskning", onsdagen den 7 maj 2008 måste ju vara både döva, blinda och godtrogna intill det absurda om de sätter tilltro till de bortförklaringar tjänstefolket till honom ovan där förevisade. Förvisso är jag hedning, men till och med en sån som jag, som har slängt tro på skräphögen, har betydligt större respekt för våra avlidna, än det kyrkans folk visar. Kort sagt, ett fördömande av kyrkan och dess ohederlighet.

/Hilberth Hedning

Av Hilberth Hedning - 8 maj 2008 21:31

Avlatsbrev och utsläppsrätter

Historien upprepar sig. Du som inte tagit del av förgången tids historia, får härmed en kort sammanfattning.

För ett antal tider sedan insåg prästerskapet, att de kunde utfärda syndernas förlåtelse i form av ett så kallat avlatsbrev. De som var vid kassa stadd, kunde för en lämplig summa köpa sig fri från det mesta. Samtidigt kunde kyrkans män skapa det som utgör ryggraden i fabelförtäljares utläggningar av det de kallar eviga sanningar.

Idag har vi en ny kategori myglare på arenan som har inrättat en speciell avdelning för synders förlåtelse. Här säljes utsläppsrätter för glatta livet. Detta är den moderna varianten av avlatsbrev. Intäkterna av försäljningen går troligen till tryckning av propaganda, där vi uppmanas att inte synda.

Sluta äta kött, synden består i kofisar. Ät vita bönor istället och fis själv. Men stopp nu!! Men va fan, fis som fis. Typiskt modernt tankesätt.

/Hilberth Hedning


Av Hilberth Hedning - 7 maj 2008 21:25

Heliga skrifter.

Något förvånande är, att den allsmäktige guden i så gott som alla sammanhang har valt icke skrivkunniga  att göra sin vilja hörd. Det i särklass slående exemplet är profeten Mohamed. Idag har vi förvisso tusentals profeter, alla skrivkunniga. Det föreligger dock en viss skillnad. Idag vet vi, att de som hör röster är rubbade på ett eller annat vis. Själva är de helt övertygade om att det är Gud som talar, dock vet vi att en aning psykofarmaka får Gud att lägga på luren.

Jag har många gånger funderat på hur bibeln, koranen och alla andra heliga skrifter skulle se ut idag om det funnits psykdoktorer och psykofarmaka för 2000 år sedan. Nu den 28 maj (2008) skall, enligt en rysk profet jorden gå under, det har Gud talat om för honom. Dessbättre är det bara ett par dussin stollar som tror på historien, men hade denne man levt för ett par tusen år sedan, hade vi haft ännu en helig skrift. Än en gång vill jag påminna om det märkliga förhållandet, att de troende säger "Vi tror på Gud" och i nästa andetag säger " Gud har talat", vilket ju rimligen bör betyda att de inte tror, utan vet.

I sanning: Människan är ett märkligt djur!

/Hilberth

Av Hilberth Hedning - 7 maj 2008 19:20

Om kapital och tro.

Mellan varven slås man av stor förundran över de troendes inställning till livet och alltets existens. Jag har alltid framhållit att vetenskap är det enda riktigt hållbara i fråga om livssyn. Från de med dogmer för ögonen, d.v.s blind tro, får vi ofta höra " Du förstår att jag kan inte tro på vetenskapen", varför har de inget svar till hands? Det märkliga inträffar dock när blindtarmen krånglar eller när de behöver en ny hjärtklaff, då ligger den troende på operationsbordet som vilken hedning som helst.

Läkarveteskapen är en produkt av idogt tänkande och forskande av kreativa människor med vetenskap som ledstjärna. Mitt envisa skrivande i denna fråga är att jag satt mig i sinnet, att göra vad jag kan för att utrota vidskepelsen, dit religion onekligen hör. Här i Sverige och även på andra håll, har vi idag politiska partier med bibeln som rättesnöre. Det märkliga som inträffat i Sverige, är att den troende skaran nu gör gemensam sak med kapitalkategorin. Var det inte den sortens människor som deras herre och föregångsgestalt jagade ut ur templet för så där 2000 år sen?

/Hilberth Hedning

Av Hilberth Hedning - 6 maj 2008 09:21

Dagsaktuellt

Nog är det väl ändå märkvärdigt, att en så samhällsnödvändig kategori som våra sjuksystrar ska behöva springa runt och demonstrera, för att de som sitter på kassakistan ska komma i underfund med att dom finns och behöver en slant för sin överlevnad. Mot detta ska ställas, att på de flesta andra områden fullkomligt regnar det pengar. Det är märkligt hur arbeten värderas, de vilka bevisligen sitter och knådar skinkorna som huvudsaklig sysselsättning och tillika har nyckeln till kassavalven, avlönas i förhållande till hur stora besparingar de åstadkommer. Ett annat förhållande värt att peka på är, att ju mer de sparar, ju större blir bristen i kassan. Man ska ju vara mer än lovligt dum om man inte förstår vart besparingarna går. De som till råga på allt har glömt vad som sades inför senaste valet, vill jag upprepa honnörsropen. Om jag inte minns fel, så sjöng våra fyra skeppare på samma text: "Skola, Vård och Omsorg". Det var bara det, att de inte talade om vilka som skulle bli föremål för omsorgen. Nåväl, hur det blev med det, har väl de någorlunda vakna erfarit. Övriga kommentarer är överflödiga.

/Hilberth

Av Hilberth Hedning - 5 maj 2008 19:10

Hilberth - Religionsavskafferiprofessor.

Blind tro förpassar många människor tillbaka i tiden, till den epok där den blivande Homo Erektus visade viss antydan till medvetenhet. Många tusen år förflöt och så en dag, så dök en liten pilt upp, Homo Sapiens, men till all olycka så råkade det följa med ett knippe tro där också, därför har vi det som vi har det. Vi har ju som bekant yrkestroende, vars uppgift är att sprida och bevara vidskepelse. Idag vill jag med bestämdhet påstå att religion är ett sjukdomstillstånd. Jag själv, Hilberth Hedning, är en självutnämnd religionsavskafferiprofessor.

Nu ligger det så till, att religion är bara det ena benet på denna kringvandrande medusa. Vidskepelsen har många förgreningar, men det gemensamma är TRO. De grövsta av vidskepelser är dock religioner i alla dess virriga former: Idag, i högteknologins tid, där vi börjar få grepp om

bekomliggande grunder till alltet och livets ursprung, kan vi läsa i lokaltidningen: Missionskyrkans kör framför "Guds vind", en gudstjänst under trons vandring. Vad är detta, annat än försök att indoktrinera människor i föreställningar att det sitter någon ovan där och önskar sig bli uppmärksammad, en superegoist med sjukligt begär av att bli tillbedd av en syndig orkeslös skara troende.

/Hilberth

Av Hilberth Hedning - 4 maj 2008 00:01

Helvetet på jorden!

Där religionen styr är helvetet inte långt borta, oavsett vart i världen du befinner dig. En dagsfärsk rapport från Guds högkvarter i Teheran låter oss erfara hur det kan gå, när en kvinna kräver lika rättigheter som män. Parvin Ardalan blev 2007 års Palmepristagare för sin kamp för mänskliga rättigheter. När hon satt sig på planet för att resa till Stockholm kom Guds hantlangare ombord och grep henne för vidare transport till domstol, där hon dömdes till villkorlig dom och därmed tystad för all framtid. Här kommer naturligtvis tillskyndare av den lyckobringande tron att kommentera med: Ja, men det hände ju i Iran. Frågan blir självfallet: Har de en annan Gud i Iran? Nej, naturligtvis inte. I vår bibel här på hemmaplan står skrivet: Mannen är kvinnans huvud med tillägget: Kvinnor tige i församlingen.

/Hilberth Hedning

Ovido - Quiz & Flashcards